Direktlänk till inlägg 30 juli 2009

Har folk blivit som tokiga eller??Uppstoppade djur som smycke!!??

Av Susanne - 30 juli 2009 10:34



Designern Reid Peppards provocerande kreationer gör succé världen över. Men hennes smycken av döda smådjur väcker även avsky och ilska hos många.
- Det är så fruktansvärt vidrigt. Jag finner inga ord, säger Rose-Marie Andersson, vice ordförande vid Djurens Vänners riksorganisation Reid Peppard säger att hon är vegetarian, men designar trots det smycken av döda djur. Hon stoppar till och med upp djuren på egen hand. Den londonbaserade designern säger att hon vill att hennes konst ska upplysa och engagera, men samtidigt vara motsägelsefull och motbjudande. Och enligt Djurens Vänner är det exakt vad det är:
– Vi kan inte förstå hur någon kan få för sig att tillverka detta och att folk sedan vill köpa det. Det är fruktansvärt, säger Rose-Marie Andersson.
Förvandlar fult till vackertReid Peppard menar att hennes jobb förvandlar döda djur till något vackert och beständigt. Hon säger även att hon bara använder redan döda djur. Hon förvandlar något fult och äckligt till vackra saker.
– När djuren görs om till diadem, halsband eller armband så upphör de att vara avfall och blir något beständigt, säger Reid Peppers om sina skapelser.
Förstår inte tjusningen

Men djurvänner håller inte med. Att bära djur som utsmyckning leder inte till en större respekt för djur – snarare tvärtom. Rose-Marie Andersson kan inte förstå vad det är för tjusning med att bära döda djur på kroppen:
– Vad är det för människor som vill använda sig av detta? Vad har de för vriden syn på djur? Men jag är inte förvånad. En del människor kan göra nästan vad som helst mot djur. Jag blir så upprörd att jag måste sätta mig ner en stund..



Susansnusan vill säga sitt;-)) Låt de döda vara ifred...människor som djur....respektlöst anser jag...vad tycker du som läser...har du någon annan synvinkel!?

Kommentera gärna och dela med dig!!

Ha det gött alla goingar...ses ikväll.../Susansnusan














 
 
lollo

lollo

30 juli 2009 21:51

Håller med till 100..Skandal.Hur är en del funtade?Jag slag vid öra vore inte helt fel.
Låt människor och djur få vila i frid.Det gör ont i en när man ser eländet.
Puss på kinden/lollo

http://lollopettersson.bloggagratis.se

 
Annika

Annika

30 juli 2009 22:06

Men usch säger jag.
USCH!!
Vad får man en sådan idé ifrån???
Knepigt.

http://acka.bloggagratis.se

 
Ingen bild

&m

30 juli 2009 23:55

ser verkligen inte trevligt ut , jag såg en dokumentär em gång om en som bara åt redan döda djur som dött i ex bilolyckor, låter inte trevligt men hellre det än att döda djur bara för att äta dem, nej jag förblir vegeterian/marie

 
S &

S &

31 juli 2009 00:04

jag anser att detta är absurt. om någon skulle uppfatta detta som en häftig trend, finns det alltid någon som vill tjäna pengar på det, och då handlar det inte om att hitta den döda råvaran om efterfrågan är stark.
Nä begrav allt som är dött och respektera att det har hänt.

http://facebook : sven ekblom

 
Berith

Berith

31 juli 2009 08:32

Det är så idiotiskt urbota dumt att det finns inte ord för det !!
VANSINNIGT !!!!

Ha en bra dag!!
Kramen =)

http://maxmax.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne - 31 juli 2012 14:47

       

Av Susanne - 30 juli 2012 22:47


                               Tro,hopp och kärlek...det är vad vi alla människor behöver i våra liv.En tro som håller i förtvivlan och lycka.Ett hopp om att saker kommer att bli bättre eller förbli bra och har du kärleken i ditt hjärta har du ...

Av Susanne - 27 februari 2011 12:16


Hur ska jag göra för att älska? Tro.Hur skall jag göra för att tro? Älska.    Kärleken lämnar mig inget val...   Kramiz i massor/Susansnusan    ...

Av Susanne - 20 februari 2011 13:31

    Vårt första möte...eller jag det var det ju inte egentligen:-) Min Mike jobbade som målare,några veckor,på skolan jag gick i på högstadiet. Många tjejer gick och dreglade..jag låtsades som att han var väl inget märkvärdigt..att han visst...

Av Susanne - 10 februari 2011 17:44

     Ja då var jag här igen...long time... Flammorna ovan ser mysiga ut men just nu känns lågor bara skrämmande...brrr. Vi hade igår em en skorstensbrand i vårt hus.Det hade legat och pyrt ett dygn trodde sotaren.Brandmännen fick ta ut det gl...

Presentation

Omröstning

Finns det ett liv efter detta?
 Ja helt klart
 Absolut inte
 Kanske det

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards